NYTT FÖR I ÅR: BARNPROGRAM kl 12.00-13.00
Ta med ungarna och var med och dansa och sjung! Med Kaj Magnusson, Marco Rios och Natalie Knutzon
VISFESTIVAL 13.00-19.30
Medverkande (ej spelordning:
Malene Langborg, Jan Hammarlund, Kaya Ålander, William Sundman Sääf, Triol, Billey Shamrock, Moa Killander, Trio Myr, Dan Lindblad med My & Isabel Schütz, Pierre Ström, Lolita Ray, Tobbe Ljunglöf, Ro. t. Våtmark.
Biljettpris 250 kr, förköp:
https://kulturbiljetter.se/…/stockholms-visfestival-i…/
Arrangeras av Pierre Ström, Lolita Ray YTF, info@stockholmsvisfestival.se
www.stockholmsvisfestival.se, www.vinterviken.com
Artisterna kommer på hemsidan.
Se programmet på https://visfestivalen.se/
Lördagen den 12:e juli händer det. Då är det äntligen dags för Sommarljus vid anrika Laxholmen i Edefors i regi av Edefors Akademien.
Årets program kommer på http://edeforsakademien.se/
Mer info kommer och Artister presenteras löpande.
Förköpsbiljetter kommer att säljas via Tickster
Detta är den roliga lilla festivalen där svenska, skånska och danska visartister avlöser varandra.
Nytt för i år: Festivalen arrangeras på två platser:
Fredag 25 juli, vid Dalby gästis
Lördag 26 juli, på Kulturens restaurant i Lund
PROGRAM
Program och övrig info kommer på https://www.visfestivalenilund.se/
Holmön tar över festivalen!
Visklubben Visum som varit arrangör i 30 år tar nu ett kliv tillbaka.
Vi håller som bäst på med årets bokningar och lovar att årets festival
kommer att bli något alldeles extra!
Årets artister kommer att släppas i takt med att bokningarna blir klara
och från mitten av maj kommer vår nya webbsajt
holmonsvisfestival.se vara tillgänglig.
Vi ses på Holmön 25–27 juli!
Åtta kulturdagar i poetens anda och fotspår runt om i finnmarkens kulturmiljöer i Ludvikabygden, södra Dalarna. Veckan innehåller bland annat musik, poesi, visfestival, kulturfrukost, workshops, finnmarksvandring, kolmila, öppen scen.
1988 inleddes Dan Andersson-veckan som skulle bli en uppskattad tradition och ett återkommande evenemang i Ludvikabygden. I samband med 100-årsjubiléet av Dan Andersson födelse 1988 föreslog kulturchef Robert Linnerud och kulturnämndens ordförande Folke Thelin att hedra bygdens store poet med ett riktigt födelsedagsfirande. Premiären för Dan Andersson-veckan startade 1989.
Dan Andersson (1888-1920) en av Sveriges verkligt stora ordkonstnärer intar en alldeles särskild plats i svenska folkets hjärtan. Han är folklig, i ordets bästa mening. Dan Andersson har tonsatts, och sjungits, men det är hans läsare som i generation efter generation svarar för musicerandet. De många sångerna kommer ur kraften i Dan Anderssons texter. Tack vare den stora närvaron i hans diktning fortsätter hans röst att tala till oss och behovet av delaktighet i hans värld förefaller bara öka.
Programmet släpps under våren och finns på webbplatsen»
Den populära musikfesten, som under 20 år arrangerades av Märsta Vissällskap, är nu tillbaka för andra året i Äppelparken.
Festivalen, som hålls den 9 augusti från klockan 13.00 till cirka 19.00, är gratis att besöka. Publiken uppmanas dock att bidra frivilligt för att stödja festivalens framtid. Om vädret skulle bli väldigt dåligt, kommer evenemanget att flyttas till Forum (Biografen).
För artisterna innebär detta också en chans att bidra till festivalens tradition och utveckling. Det är en fantastisk möjlighet att nå ut till en engagerad publik och skapa en gemenskap genom musik.
Årets program kommer att presenteras i början av juni på facebooksidan.
AKUSTISKT, VÄLKOMNANDE, PERSONLIGT
Artister med personligt tilltal och musik direkt från hjärtat!
Barn i målsmans sällskap under 12 år – fri entré.
Årets artister presenteras på: https://www.visbyfestival.se/
Tvådagars visfestival på vackra Mälsåkers slott
Artister 2025
Artisterna inför 2025 bokas vartefter och kommer att offentliggöras löpande på https://stallarholmensvisdagar.se/
Dan Berglund, Caroline af Ugglas, Janne Schaffer, Tommy Nilssson, Sarah Dawn Finer …
fler kommer…
Ale visfestival på Café Torpet
Mat och dryck går att köpa på plats under festivalen.Workshop ”Rim och Reson” – Kl 12-14. Max 20 deltagare
För den hågade som längtar efter att skriva sina egna alster är vi glada att kunna erbjuda en workshop i den populära skrivmetoden” Rim & Reson”, skapad och utvecklad av låtskrivaren och folkbildaren Christina Kjellsson. Workshopen startar med kort introduktion i metoden. Därefter skriver vi en låttext utifrån givna förutsättningar. Sist träffas vi för en muntlig redovisning av vår låt.
Workshopen går utmärkt att kombinera med en festivalbiljett. Inga förkunskaper krävs.
Festivalprogram
17.00 Hannes Westlund med gäster
17.45 Anna Linnea Ström
18.15 Hannes Westlund med gäster
18.45 PAUS
19.30 Thilini tolkar Cornelis
20.30 Hannes Westlund med gäster
21.00 Stinas visor
22.00 Avslutning
450 tillgängliga platser
Biljettpris 295 kr
Mer info kan komma på Facebook
Hannes Westlund, vissångare, munspelare, estradör och bygdens son. Samt er konferencier för kvällen. Hannes har en stor passion för både sång och skådespeleri och har utbildat sig på vislinjen i Kungälv och på musikallinjen på Löftadalens folkhögskola. Här i Ale har vi bland annat kunnat möta honom som trubadur i olika sammanhang och se honom i ett antal föreställningar med Teatervinden. Med sin stora scennärvaro tolkar han visor med liv och rörelse, skratt och gråt. Hannes kommer att bjuda på välkända visor, allsång och hemliga gäster. Allt kan hända när Hannes är på gång!
Anna Linnea Ström
Sångerskan och kompositören Anna Linnea Ström är utbildad operasångerska men har också en stor förkärlek för visor och folkmusik. Nu är hon aktuell med sitt andra visalbum Förgänglig. Annas drivkraft är att låta ord och toner finna och komplettera varandra – tillsammans berättar de en historia, beskriver ett litet ögonblick eller landar i en evighet. Hon hämtar inspiration i mötet mellan mörker och ljus och har en röst som berör utöver det vanliga med sin värme, styrka och innerlighet. Ursprungligen är Anna född och uppvuxen i Linköping, och hon har bott flera år utomlands i Tyskland, Frankrike och Danmark innan hon nu har slagit sig ner i Skepplanda. 2018 utkom hennes första visalbum Ljus, lova ljus som följdes av en turné i Sverige och Danmark. För detta projekt fick hon också ta emot Dansk Musiker Forbunds “Entreprenørskabspris”. På Café Torpet spelar hon tillsammans med pianisten Gustaf Malmsten.
Thilini tolkar Cornelis
Sångerskan Thilini Guldbrand har i flera år framfört hyllade tolkningar av Cornelis Vreeswijk, och hennes unika röst och närvaro har gjort starkt intryck på publiken. Hon har framträtt på kulturhus och festivaler runtom i Sverige i olika konstellationer och är nu aktuell med sin trio. Tillsammans tolkar de Cornelis och hans fantastiska repertoar med både djup och värme. Thilinis själfulla och jazziga röst, som för tankarna till Bessie Smith eller Janis Joplin, bär en känsla av Louisiana-bluesens kraft. Samtidigt rör hon sig med självklarhet mellan svensk folkmusik, blues och jazz – ett brett musikaliskt spektrum som speglar hennes ursprung i Falun, Dalarna. Hennes passion för Cornelis musik har resulterat i många uppskattade framträdanden. Bland annat har hon gästat Bohuslän Big Band och haft viskvällar med Kalle Moraeus.
Bandmedlemmar:
Thillini Guldbrand – sång
Johan Bengtsson – kontrabas
Henrik Cederblom – gitarr och mandolin
Stinas visor
Med sitt andra album Medan bäcken brusar har Göteborgsbandet Stinas visor blivit varma i kläderna i sitt skapande och fortsätter att utforska en egen mix av svensk och irländsk folkmusik, visa och bluegrass. Texterna är både vardagsnära och finstämda och handlar om att vara mitt i livet. Om vad som händer sen, när man har hittat kärleken och livet fortsätter rulla på. Om lycka och sorg, om att försöka vara sig själv och om att bli sams med en dans på köksgolvet. Den mångsidiga sångerskan och låtskrivaren Stina Klintbom, boende i Skepplanda är välkänd för Ale-publiken och har även prisats med Ale kommuns kulturstipendium.
Bandmedlemmar:
Stina Klintbom, sång, tvättbräda
Magnus Markling, mandolin, tin whistle
Andreas Nordanstig, gitarr
Johan Bengtsson, kontrabas
Hanna Austern, fiol

Scenen ligger mitt bland lummiga träd, neon och doften av falafel, där visorna blandas med sorl, skratt och kvällsluft. Varje melodi ger känslan av en spontan sommarkväll, som spårar på bästa sätt – nära, varmt och med en publik som faktiskt lyssnar.
Artister:
- Sophie Zelmani
- Dan Hylander
- Thomas di Leva
- Ebba Forsberg
- Carolina af Ugglas
Folkets park i Malmö
Här möts visor och vardag under trädkronor och ljusslingor, mitt i ett folkliv som aldrig står still. Folkets park är Malmös själ i sommarformat: grön, levande och full av hjärta.
Praktisk information
Insläpp från 15:00.
Visfestivalen startar 16:00.
Det finns gott om sittplatser vid scenområdet, men inte så det räcker till alla under hela festivalen. Ta tillfället i akt att mingla runt, beställa något att äta och hänga en stund vid baren.
Åldergräns 18 år.
Visfestivalen avslutas runt 22:00-tiden.
Spelordningen kommer att presenteras i god tid innan evenemanget.